Rektörün Mesajı

Rektörün Mesajı



Sevgili Öğrenciler,
Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyada, toplumumuza ait temel kültürel değerleri ilke edinerek aktaran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, kaliteli, yenilikçi, dinamik, toplumsal ve estetik duyarlılığı yüksek bir eğitim-öğretim anlayışıyla kuruluşundan günümüze, Ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen Bologna sürecini bütün programlarında başarı ile uygulayan ve mezunlarının elde ettiği kazanımların ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından denetlenmekte ve akademik birimlerimizin kaliteleri güvence altına alınmaktadır.
Bu kapsamda sizlere mükemmel bir eğitim fırsatı sunan Üniversitemiz, öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliği programları, sosyal ve kültürel alt yapısıyla da üniversiteli olmanın ayrıcalığını yaşatabilecek donanıma sahiptir. Çağın gereksinimlerine cevap veren akademik anlayışı, yenilikçi proje çalışmaları ve bilimsel faaliyetleriyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize geleceğe güvenle bakabilmeyi sağlayacak olanaklar sunmaktadır.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, antik kentleriyle tarihe, eşsiz doğasıyla ‘Caretta caretta’lara ev sahipliği yapan, tarihi boyunca sayısız şair ve yazara ilham veren, kültürel dokusunu bizzat yaşayarak öğrenebileceğiniz eşsiz kent Muğla’nın, Marmaris’ten Fethiye’ye, Datça’dan Bodrum’a tüm ilçelerinde konumlanmıştır.
“Bilginin Sevgiyle Bütünleştiği” Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, alanında uzman akademik kadrosuyla ve deneyimli idari personeliyle hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceksiniz. Sizleri sevgiyle selamlıyor, Üniversitemize bekliyoruz.
Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK
            Rektör

Son Güncelleme Tarihi : 04.08.2020 10:16 Okunma Sayısı : 1133

Son Duyurular